fu'a

(Tekinolosi) E faʻafefea ona siaki le faʻaogaina o le maa o le komepiuta?

Talu ai nei, na fesili ai nisi o uo e uiga i le faʻaaogaina o maa o le komepiuta.O le mea moni, talu mai le Windows 8, ua oʻo mai le faiga ma lenei galuega o le faʻatupuina o lipoti o le maa, naʻo le manaʻomia e lolomi se laina o le poloaiga.Mafaufau o le toʻatele o tagata atonu e le masani i le cmd command line, matou te faʻapipiʻiina se tamaʻi tusitusiga ma 3 laina o code i totonu.A uma ona sii mai, e mafai ona e vaʻai saʻo i le lipoti o le maa.

Lipoti o le maa: O se tusitusiga pe'a faigofie mo le mauaina o lipoti o le maa i lalo o le Windows system Description Script e talafeagai mo Win8/Win10 E ala i le system command power cfg/batery report, e mafai e tagata faaaoga ona matamata i le lipoti a le maa, lea e mafai ona iloa ai le malosi sili atu ona taua, aso. , fa'aaogaina maa ma fa'aoga.O lenei tusitusiga e naʻo le faʻapipiʻiina o le faʻatonuga, ma e le manaʻomia e tagata faʻaoga le tatalaina o le laina faʻatonu mo le faʻaogaina o le faʻatonuga, naʻo le faʻatinoina saʻo o lenei tusitusiga.

Tatala URL:https://github.com/ParrySMS/batteryreport

1. Ave le isumu ile GetBatteryReport.bat
2. Kiliki taumatau ma filifili Save Link As
3. Faasao i le ala faila e te manao e teu
4. A maeʻa le download, tatala le faila na e sii mai ma maua le faila GetBatteryReport.bat.
5. Kiliki taumatau i luga o le faila ma tatala le faila ma pule faʻapitoa.O le lau o le a vave ona emo se pusa fa'atonu lanu uliuli.
6. Sosoo ai, i lalo o le auala taavale C o le "My Computer", o le ai ai se faila faaopoopo e igoa battery_report.html, ma o le a otometi lava ona tatalaina e le polokalama le faila lipoti i le browser.7. Afai e le otometi ona tatalaina e le polokalama le browser, atonu o le tulaga saogalemu e faasaina le valaau saʻo le browser mai le laina o le poloaiga, faʻamolemole tatala ma le lima "My Computer" --> C drive, toso le faila battery_report.html i totonu. le browser e tatala ai.
8. A maeʻa ona faitau, e mafai ona tape lenei faila html e aunoa ma le afaina ai o se mea.

Tekinolosi (1)

E faapefea ona faitau lenei lipoti pe a uma ona tatala?

Tekinolosi (3)

Muamua lava, matou te vaʻai i nisi faʻamatalaga e uiga i le motherboard o lenei komepiuta, lea e mafai ona matou le amanaiaina mo le taimi nei.
O lo'o taua i lalo le mataupu autu o le a tatou va'ai i ai, e taula'i atu i vaega e tolu o fa'amatalaga o lo'o vase i le mumu.

Tekinolosi (4)

O le muamua DESIGN CAPACITY e faasino i le gafatia o le mamanu, o le seti o le malosi o le maa o le komepiuta api.
O le lona lua FULL CHARGE CAPACITY o le malosi atoa lea.E fesoʻotaʻi lenei mea i le tele o mea o le maa, ma o le vevela o le a aʻafia ai foi.E masani lava, o le eseesega i le va o le masini fou ma le gafatia mamanu o loʻo i totonu ole 5,000 mWh, lea e masani lava.
O le CYCLE COUNT lona tolu o le aofaʻi o taʻamilosaga tau, lea e faʻaalia ai le aofaʻi o taamilosaga o maa na faʻamauina e le faiga.E masani lava, o le masini fou e tatau ona itiiti ifo i le 10 taimi, ma o le tele o masini e tatau ona faʻapipiʻiina le faiga mulimuli, ma o le a faʻaalia 0 pe 1 taimi.
O nisi faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faitau lenei parakalafa, ma o le a faʻaalia e pei o - , se vase.
Afai e te suia le maa, o le numera o taamilosaga iinei o le a le taʻuina atu ai le tulaga o le maa.
Ou te manaʻo e faʻailoa atu ia te oe o lenei lipoti e faʻavae i luga o le gaosiga i totonu o le win10 system ma e le o faʻatusalia le saʻo atoatoa o meafaigaluega.O le mafuaʻaga o le a faʻamaumau faʻamaumauga pe a uma ona faʻapipiʻi le polokalama win10, o lea afai e toe faʻapipiʻi le polokalama, o le a le mafai ona iloa le talaʻaga.
E faapena foi, afai e suia le maa, o le a tausia pea e le faiga le uluai talafaasolopito, ae o le parakalafa tuusao o le faamatalaga fou o le maa o le a faitauina.

Tekinolosi (5)

Fa'aoga lata mai ua fa'ailoa mai ai fa'amaumauga o tulaga fa'aoga i aso e tolu ua tuana'i, ma le taimi i le itu agavale.
O le STATE i le ogatotonu o le setete, lea e faasino ai Active i le tulaga malosi o le seevae, ma le Suspend o le tulaga faʻalavelave faʻalavelave, o lona uiga, moe / moe / tapuni.
SOURCE o lo'o fa'atatau i le paoa, ae fa'atatau le AC i fafo atu o le eletise AC, o lona uiga, o lo'o fa'apipi'i le tau.
O ma'a komepiuta o aso nei e iai a latou lava polokalame fa'afoega o le paoa, o lea aua le popole i le fa'amauina o le paoa ma afaina ai le fa'aogaina o le eletise.
E lelei le alu ese mai lea taimi i lea masina i nai masina.O le mea e sili ona leaga e uiga i maa o le soona faʻaogaina ma ova le faʻaaogaina.I le taimi ua tuanaʻi ina ua mafai ona faʻateʻaina maʻa komepiuta, o le polokalame o le pulega o le eletise na matua leaga lava, o lea e le fautuaina ai e faʻaalu mo se taimi umi, ae o le taimi nei e leai se mea e popole ai e uiga i le overcharging.
Afai e le faʻaaogaina le komepiuta mo se taimi umi, e manaʻomia ona totogi le maa i vaiaso uma, ma o le a matua faʻaumatia le maa pe a tuʻu le maa i le zero power mo se taimi umi.

Tekinolosi (6)

O le fa'aogaina o le maa o se fa'amaumauga o le taimi e fa'aogaina ai le maa, e mafai ona e va'ai i le fa'aogaina o le eletise o lau komepiuta, fa'apea fo'i ma le taimi fa'apitoa e fa'aaoga ai le eletise.
DURATION o le umi o le gaioiga, o le umi lena na e faʻaaogaina ai le maa mai le taimi i le agavale.
ENERGY DRAINED o le fa'aaogaina o le eletise, e fa'ailoa mai ai le tele o le eletise e te fa'aaogaina i lea taimi, aemaise lava pe fia le mWh o le eletise.

Tekinolosi (7)

Tala'aga fa'aoga e mafai ona va'ai va'aia fa'amatalaga fa'atusatusaga o le fa'aogaina o le maa ma le fa'aogaina o le mana i fafo.
I le agavale o lo'o iai le vaitaimi, ae o le tasi i lalo ole BATTERY DURATION e fa'asino ile aofa'i o le taimi na fa'aalu ile maa ile vaitaimi lea.
I lalo ole AC DURATION ole taimi atoa e fa'aalu ile fa'aogaina ole eletise mai fafo.E mafai ona e vaʻaia i laʻu lipoti, o le tele o taimi o loʻo galue pea ma se sapalai eletise fafo.

Tekinolosi (8)

Tala'aga gafatia o le maa.E mafai ona e taulaʻi i ai, aemaise lava le komepiuta ua leva ona faʻaaogaina.
O fa'amaumauga fa'asolopito i totonu o lenei lipoti e na'o le 8 masina talu ai e mafai ona teuina, ma e mafai ona e va'ai i suiga i le gafatia atoa o lou TAGATA FA'AIGA TOTONU i le 8 masina talu ai.
O le gafatia e faʻasaʻo i nisi taimi e ala i le totogi ma le lafoaia, ma e mafai foi ona faateleina, ae o le tau moni e faalagolago i le maa lava ia.O le tulaga lautele o se faʻaitiitia malie i le faʻaaogaina i aso uma.

Tekinolosi (2)

E pei ona taʻua muamua, o le lipoti e faʻavaeina i luga o le win10 system.Sa ou fa'apipi'i sa'o le hard disk ma sui i se komepiuta.O le mea lea, o loʻo i ai faʻamaumauga tuai ma faʻamatalaga fou i le tala faʻasolopito.O le faʻagasologa o faʻamatalaga faʻaogaina o le a maua ai le ata manaia o loʻo i luga.O fa'amaumauga.

Tekinolosi (9)

Fuafuaga o le ola maa
E tusa ai ma le malosi o le galuega o lou faʻaogaina i aso uma, faʻatasi ma faʻamaumauga faʻasolopito o le faʻaaogaina o le malosi o le maa, o le a faʻatusatusaina le ola o le maa.
O lenei ola maa e sili atu ona fetaui ma le ola maa o le faʻaaogaina e le tagata lava ia.
O le koluma ogatotonu o le fua faatatau lea o le ola o le maa e fetaui ma le malosi atoa o le malosi o le vaitaimi, ma o le koluma taumatau o le fua faatatau lea o le ola maa o le gafatia mamanu.
E mafai ona faʻatusatusa i le vaʻaia e iloa ai le tele o le ola o le maa e faʻapuʻupuʻu ona o le leiloa o lana lava maa, lea e faʻaitiitia ai le malosi atoatoa.
Ole laina pito i lalo ole fa'atatau ile tulaga ole fa'aoga o iai nei.

Tekinolosi (10)
Tekinolosi (11)

O le mea lea, o le faʻatauina o se komepiuta e manaʻomia ai se ola umi o le maa.I le leai o ni mea fou fa'atekonolosi fa'atekonolosi i tekinolosi maa, o se maa tele e matua aoga lava.E tusa lava pe leiloa foi le 10Wh, o le ola o le maa e fai si puʻupuʻu.Afai e le molia le komepiuta i le taimi sili ona taua ma sili ona taua, ma e tupu le leai o se mana, o le a afaina tele ai le galuega.I le taimi nei, atonu e sili atu ma le afa itula o le ola maa e foia ai au faʻafitauli faigaluega.


Taimi meli: Iul-11-2022